Tillblandning och avsmakning

"Kvalitet, smak och färg"

Tillblandning och avsmakning

Twinings mästerliga teprovare tränas i fem år innan de reser runt i världen och väljer ut de perfekta tebladen från de tusentals plantager som finns. Eftersom två skördar aldrig är lika - även om de kommer från samma plantage - är konsten att blanda te otroligt komplex och jätteviktig för att din kopp te ska bli den perfekta.

Twinings är en av de få teproducenter som blandar sina egna ört- och fruktingredienser. Genom att kontrollera allt som finns i teerna kan Twinings försäkra dig om att recepten är unika.

Först så provar teprovaren lite från varje sändning, för att kunna känna av kvalité, smak och färg. Det te som blir utvalt blandas och görs i ordning för ytterligare provsmakningar. Sen jämförs den nya blandningen med ett prov från Twinings tidigare blandningar. Twinings okompromissbara strävan efter perfektion gör att din kopp te alltid smakar likadant, år efter år.

Under bryggningsstadiet brygger vi upp till 30 olika prover från våra teblandningar, vi använder färskt vatten och kokar alltid i en kopparkittel. Bladen får dra i exakt 6 minuter, vartefter "vätskan" hälls över i en skål för att provsmakas.

Slutligen undersöker våra teprovare tebladen både blöta och torra. De bedömer det bryggda teets färg och klarhet, sedan smakar de varje prov med hjälp av speciella skedar så att de kan dra vätskan bakåt i munnen upp mot gommen där smak och lukt möts. Det är här som alla år av erfarenhet betalar sig, våra teprovare kan identifiera ursprunget, höjd och jordkaraktär på varje prov, vilket hjälper dem upptäcka minsta avvikelse från ursprungsblandningen.